Timpul.md

Actualitate 23 Aprilie 2017 | 13:33

ONU a donat echipament în valoare de un milion de lei Serviciului Protecției Civile

Organizaţia Naţiunilor Unite, prin intermediul organizaţiilor sale UNICEF, UNDP, UNFPA, UN Women, OIM şi UNAIDS, au donat echipament în valoare de un milion de lei Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Distribuirea și înmînarea echipamentului a avut loc în contextul calamităților din ultimele zile. 

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a beneficiat de o donație, constituită din echipament care poate fi folosit în lichidarea consecințelor situației create. Astfel, au fost donate 41 generatoare, 30 motoferăstraie și 13 tone combustibil, toate în suma de peste un milion de lei. Acest echipament a fost distribuit prin subdiviziunile Serviciului PC şi SE din zonele afectate, și anume în municipiul Comrat, Chișinău (inclusiv Detașamentele de căutare-salvare), raionul Cahul, Hîncești, Ungheni și Căușeni.

Șeful Serviciului PC SE, Mihail Harabagiu a mulțumit Organizaţiaei Naţiunilor Unite din Moldova și tuturor organizațiilor sale pentru această donație. Echipamentul donat le va servi echipelor de salvare drept unul suplimentar și va fi de mare ajutor pentru lichidarea consecințelor situației excepționale în urma ninsorii.

TIMPUL.MD 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus