Timpul.md

Actualitate 24 Aprilie 2017 | 13:06

ONU a donat salvatorilor din R. Moldova echipament în valoare de un milion de lei

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), prin intermediul organizaţiilor sale UNICEF, UNDP, UNFPA, UN Women, OIM şi UNAIDS, a donat echipament în valoare de un milion de lei Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), în contextul calamităţilor, care au afectat R. Moldova în zilele de 20-21 aprilie.

Au fost donate 41 generatoare, 30 motoferăstraie și 13 tone de combustibil, toate în valoare de circa 1,010,000 MDL. Echipamentul va fi de mare ajutor pentru echipele de salvatori și pompieri care activează în regim non-stop, odată cu apelurile de urgență din partea cetățenilor, se spune într-un comunicat al SPCSE.

Acest echipament a fost distribuit prin subdiviziunile Serviciului PC şi SE din zonele afectate, și anume în municipiul Comrat, Chișinău (inclusiv Detașamentele de căutare-salvare), raionul Cahul, Hîncești, Ungheni și Căușeni. Șeful Serviciului PC SE, Mihail Harabagiu a mulțumit Organizaţiaei Naţiunilor Unite din Moldova și tuturor organizațiilor sale pentru această donație.

sursa: hotnews.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus