Eveniment

ONU organizează în premieră Ziua Uşilor Deschise în Republica Moldova

“Acum aplicăm o nouă abordare, numită unitate în acţiune, care se reflectă inclusiv la nivel de comunicare. Mizăm pe parteneriatul cu tinerii şi pe implicarea lor în activitatea noastră”, susţine coordonatoarea rezidentă ONU şi reprezentanta rezidentă PNUD în Moldova, Dafina Gercheva.

Participanţii au făcut turul Casei ONU, situată pe str. 31 August, care găzduieşte agenţiile rezidente în Moldova din 1994. Din 2004, parterul Casei ONU este accesibil în totalitate pentru persoanele cu dizabilităţi – ceea ce a făcut ca ONU să primească abţibild verde din partea Iniţiativei „Chişinăul accesibil pentru toţi”. Acum se lucrează la extinderea accesibilității şi la celelalte etaje.

Cei peste 100 de vizitatori au vizitat Casa ONU în câte 4 grupuri, în funcţie de domeniile de interes alese:

1. cooperare şi relaţii internaţionale

2. guvernare democratică, justiţie, egalitate şi drepturile omului

3. dezvoltare umană şi incluziune social

4. mediu, schimbări climatice şi gestionarea riscului dezastrelor Vizitatorii s-au întâlnit cu reprezentaţi ai mai multor agenţii ONU, şi au primit
răspunsuri la întrebările pe care le aveau.

“Este pentru prima oară când am avut ocazia să intru în sediul ONU. Mulţumim pentru şansa de a vedea din interior cum se creează şi promovează politicile ONU în R. Moldova. Sunt impresionată de realizările organizaţiei, merit ce se datorează înainte de toate echipei de profesionişti ce reuşesc prin munca lor să creeze o viaţă mai bună pentru oamenii din R. Moldova. Voi veni cu drag şi la alte zile ale uşilor deschise de ONU”, relatează Elena Popil, studentă.

ONU Moldova a anunţat, ţinând cont de succesul acestei primei încercări, că va mai organiza evenimente similare, oferind posibilitatea publicului din Moldova de a se implica direct în activităţile sale menite să contribuie la dezvoltarea şi prosperitatea ţării.

ONU a fost fondată în anul 1945, pe ruinele celui de-al doilea război mondial, pentru a menține pacea și securitatea internațională, pentru a dezvolta relații de prietenie între națiuni și pentru a promova progresul social, un nivel de trai mai bun și drepturile omului.

Șaptezeci de ani mai târziu, ONU are 193 de state membre, Republica Moldova fiind la cea de-a 23 aniversare a aderării sale.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *