Timpul.md

Actualitate 3 Decembrie 2019 | 08:40

Operațiunea „AUTOBUZUL” // RĂSPUNS pentru transportatorii care amenință autoritățile cu o GREVĂ generală? Poliția anunță verificarea tuturor autovehiculelor cu care sunt transportați călătorii

 

La câteva ore după ce transportatorii au anunțat că sunt gata să organizeze o grevă, dacă nu va fi majorat tariful pentru călătoriile pasagerilor, așa cum li s-a promis la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Poliția a anunațat că demarează de astăzi operațiunea „Autobuzul”, care va dura până la 15 decembrie curent.

În cadrul acestei operațiuni, ofițerii de patrulare vor verifica în ce condiții sunt transportați călătorii, cum este respectat Regulamentul Circulației Rutiere de către șoferi, precum și starea tehnică a transportului.

„În aceste zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare împreună cu cei ai Agenţiei Naţionale Transport Auto vor contracara transportarea ilicită a pasagerilor, vor controla condițiile de îmbarcare și debarcare a călătorilor în afara staţiilor semnalizate, transportarea pasagerilor numărul cărora depăşeşte numărul de locuri prevăzut prin caracteristica tehnică a vehiculului, precum și verificarea autobuzelor și troleibuzelor în scopul asigurării respectării normelor tehnice la exploatarea pe timp de iarnă. Verificate vor fi și autobuzele care transportă elevii”, cităm dintr-un comunicat al Inspectoratului Național de Patrulare.

Operaţiunea se va desfăşura pe întreg teritoriul R. Moldova.

Oamenii legii raportează că, de la începutul anului curent, în R. Moldova au avut loc 205 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, în urma cărora 15 persoane au decedat, iar 286 s-au ales cu traumatisme grave.

https://www.ziarulnational.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus