Actualitate

Opinia cititorului: La ARTICO se angajeaza rudele si prietenii directorilor

De fapt cine si cat de efcient realmente conduc acest centru? Conform statelor organizatiei conduce dna Aurelia Hîncu. Dar in realitate Domnia sa „in stransa colaborare” cu dinastia Gurin. Puteti personal face concluzii ulterior.

În colectiv se vorbește că, de facto, centrul dirijează pretinsul ”Cardinalul din umbra” Gurin Eduard, vicedirector. Si credem, fum fara foc nu exista, adica toate aceste vorbe au ca argument urmatoarele:

• Directoarea este înfluențată totalmente de el, orice înițiativă venită din partea lucrătorilor poate fi realizată numai dacă îi convine(finaciar) personal lui Gurin.
• De asemenea el manipulează dupa bunul sau plac cu toate cadrele, conducătorii de colective, angajează în lucru persoane cointeresate lui, prieteni, rude, fără ca să fie strictă necesitate si unele din ele nici nu au ideie despre rolul organizatiei, iar despre modalitatile educationale –nici pe departe.
• Rude ca Olga Gurina, mama sa, specialist principal în secția monitorizare și evaluare (sau, după cum se numește pe sine, Director de Filială).
• Ionașcu Evelina, sora sa, angajată pe 1,5 salariu (sarcină didactică, un asemenea tarif se oferă numai în condiții excepționale), conducător de cerc + specialist coordonator – metodist, nu-și îndeplinește funcțiile, specialist la filială. Cand se ispraveste ca atatea sarcini ea stie doar in vis.
• Berechelea Stanislav – socru lui Gurin, conducător de cerc la filială.
• Gherciu Mariana, secretară, oficial specialist coordonator – metodist, verișoara soției lui Gurin.
Asemenea organizare de state aminteste „semeinîi podread” pe banii statului.

Dar lista nu se finalizeaza aici deoarece ca la moldoveni el are grija si de prieteni lui.

Prieteni:

• Dumneanu Victor , coleg de catedră la facultate de drept USM, angajat ca Jurist.
• Carabadjac Anastasia, fiica prietenului, specialist secția monitorizare
• Chisiolari Ruslan, administrator pagina web, care nici un pas nu face fără indicația lui Gurin.De spirit de creatie sau inovatii nici vorba.
Angajatii se susotesc despre unele actiuni ale dlui Gurin care ne fac sa conchidem ca persoana in cauza „colectează” bani de la conducătorii de colective pentru „ca sa fie bine in familie”.

Din cauza că Angelina Pavel și Igor Grigoriev, respectiv conducătorii cercurilor ”EOS” și ”TEMPERAMENTO” au refuzat să dea bani, Gurin i-a „păscut” până i-a eliberat din functie in baza unui articol, convingând-o preventiv pe Hîncu A. că va obține câștig de cauză în judecată. După ce evident a pierdut cauza in prima instanță, a început să colecteze bani de la conducătorii de cercuri pentru a cumpăra judecătorul de la Curtea de Apel.

Angelina Pavel și Igor Grigoriev, la inițiativa lui Gurin, au fost concediați din lucru motivând că au lipsit de la serviciu timp de 4 ore și 15 min, cu toate că Gurin, având ore la USM, lipsește de la serviciu 3 zile pe săptămână (luni, miercuri, vineri). Astfel, efectuând niște calcule de cunoștință generală constatăm că din perioada de activitate din 2006 aprilie până în prezent, lipsa ”Cardinalului” Gurin a constituit aproximativ peste 1000 zile lucrătoare (referitor la ore nu vom oferi răspuns definitiv dar calculați și singuri 1000 x 8=???? și nu veți greși). Referitor la d-na Hîncu, demult am uitat cum arată la fata pentru că în ultimele 8-9 luni apare doar la conferințe de presă și poate uneori în vestimentație de ”fazendă” creând impresia că a venit să mai viziteze robii de la fazenda ”ARTICO”.

Prin diverse șiretllicuri inventate de Gurin, Angelina Pavel și Igor Grigoriev nu sunt admiși la ședințele consiliului artistic și consiliul pedagogic, fapt ce pune in dificultate implementarea unor metode noi si balansate in activitatea Centrului.

În rezultatul „activității” familiei Gurin, nedreptățile și fărădelegile comise au creat în colectiv un climat moral psihologic extrem de dificil, iar activitatea primordiala a Centrului este pusa in pericol. Ca exemplu aducem desființarea Star-Ty prin in circumstanțe misterioase, care de altfel cu succes au evoluat pe scenele Republicii Moldova și internaționale, educând copii și tineri care duc faima Moldovei peste hotare.

Nelegitim, la dispoziția lui Gurin au fost colectați bani de la părinți pentru participare – invitație la Mărțișorul copiilor 2011 câte 50 de lei de scaun, motivându-se că banii sunt pentru arenda sălii. În total, la Palatul Național sunt 2100 de locuri, dar dacă vă veți interesa mai detaliat , se va descoperi că arenda sălii a fost achitată de EXIMBANK – vecinii sediului ARTICO, cadourile și alte cheltuieli pe doar ei le cunosc (deși ar fi corect ca ele să fie transparente), au fost puse la dispoziție de companii pe care nu le cunoaștem. Banii nu au fost decontați prin contabilitatea centrului, ci au trecut invizibili prin buzunarul lui Gurin și au satisfacut gusturile Directoarei Hîncu.

Atunci când au apărut noutățile în presă care, de fapt, sunt noutăți doar pentru publicul larg, speranța că situatia in sfarsit se va rezolva a durat până ce s-a aflat că feciorul d-nei Hîncu activează la CCCEC, care in loc se să ocupe de interesele cetățenilor, însă e mai „crestineste” sa ai griza de „activitatea” mamei care si aduce painea in casa.

Dacă să vorbim concret, managementul deficient este evident. Sau poate managementul pentru dna Directoare si vice-Directorul au alte scopuri, care de fapt nu au nimic comun cu destinatia Centrului ci doar cu bugetele familiiilor respective? Asta vrem sa stim si noi dar si societatea.

Mesajul a fost primit de redacție pe adresa secretariat @ timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *