Timpul.md

Actualitate 20 Martie 2020 | 07:25

OPINIE /// Ce faci, nu deschizi ușa fratelui tău?

 

Știi ce se mai vorbește zilele astea prin alte bule? Băi, cum de ăștia, diasporezii, care au tot înjurat țara asta că e de tot rahatul vin acum în fugă înapoi în țară. Ba chiar am citit un articol scris de un om teribil de imbecil, Marius Ghilezan, care țipa că „Diaspora se tratează acasă chiar dacă n-a plătit asigurări de sănătate în România”.

Ce facem acum, cursuri pentru ziariștii de România Liberă despre cum funcționează UE și în special sistemul de sănătate? Facem o chetă să-l ducem pe pârlitul ăsta până-n Milano să verificăm dacă-l tratează la spital chiar dacă „n-a plătit asigurări de sănătate în Italia”? Are cineva numărul de la patronul RL, să-l sun să-i zic să-i dea 200 de euro în plus pârgarului de capitală să-l scoatem un pic în lume?

În fine, trecând peste opiniile ăstea născute din ignoranță, nu pot să trec peste cele născute din ură și frustrare. Nu știu dacă ai familie, eu am, și cu familia e complicat. Te cerți cu ăia cum nu te-ai certat cu nimeni. Doar cine s-a certat vreodată cu neamurile știe ce înseamnă o ceartă adevărată.

Băi, dar dacă vine frate-tu acasă, oricât te-ai certat cu el pe politică, și zice-i că-i bolnav, și-i speriat, deschizi ușa. Îi dai o pătură, o aspirină, o țuică, o franzelă. Îl primești în casa ta și ai grijă de el, că-i fratele tău, așa prost și scandalagiu cum e. I-a fost frică fratelui tău, nu spune că ție nu ți-a fost niciodată frică, știi cum e, când intră aia în oase nu mai ești așa de deștept.

N-am ajuns atât de săraci să nu mai avem un loc în casă și pentru ăștia. Discutăm dup-aia dacă au fost canalii sau nu, dar e tigrul la ușă și zgârie să intre înăuntru. Nu-l lași pe ăla afară, că ești om, nu vreun animal care fuge la panică.

Abia după ce se face bine îi arzi o pereche de palme și-un șut în cur că te-a îmbolnăvit.

https://zoso.ro/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus