Timpul.md

Actualitate 8 Iulie 2019 | 15:39

OPINIE / Guvernul Sandu riscă să nu fie înțeles de oameni

Guvernul Sandu a oprit mai multe proiecte sociale ale fostei guvernări. Poate că acestea au și trebuit oprite, însă Guvernul Sandu nu a prezentat dovezi în acest sens. În rezultat, s-a creat impresia că noul Executiv pur și simplu se răfuiește cu fosta guvernare, declarând apriori rău tot ce a făcut aceasta. Despre aceasta scrie, într-o analiză politică, Dumitru Spătaru.

În opinia lui, „dacă ține la imaginea sa, Guvernul Sandu trebuie măcar post factum să explice de ce a oprit aceste programe, în caz contrar, riscă să nu fie înțeles de oamenii care au beneficiat direct de pe urma lor și și-au legat de ele careva speranțe de viitor”.

Autorul se referă și la declarațiile reprezentanților guvernării că în scurt timp s-ar putea termina banii pentru salarii bugetarilor. „Vechiul Guvern, parcă anticipând acest lucru, la plecarea din funcție a făcut publică o amplă informație despre situația bugetului de stat. Din acea informație reieșea că starea de lucruri e stabilă și bani în buget sunt. Dacă nu va opera cu date concrete, care să arate că previziunile sumbre sunt bazate pe fapte, noua guvernare iarăși riscă să nu fie înțeleasă de oameni”, mai notează el.

Notă: Varianta integrală a materialului poate fi accesată la acest link.

Tribuna.md

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus