Timpul.md

Actualitate 16 Noiembrie 2019 | 08:10

Opinie la București: Cine nu respectă interesele românești în R.Moldova - retrasă cetățenia română

 Fostul consilier prezidențial și expert în securitate națională din România, Iulian Fota, susține că odată cu instalarea președintelui României pentru un al doilea mandat, ar trebui acordată o atenție specială situației din Republica Moldova.

 Fota scrie pe pagina sa de Facebook că buna colaborare dintre președinte și premier trebuie transformată într-o oportunitate de revizuire a politicii României față de Chișinău.

„Iar aceasta revizuire trebuie să includă și aplicarea unor măsuri coercitive, de genul retragerii cetățeniei românești acelor indivizi care nu respectă interesele românești. Pentru unii români de la Chișinău, cetățenia României este doar o protecție a intereselor lor personale. Ce pot ei să facă pentru România nu este important. Chiar mai rău, prin tot ce fac politic, ne arată că se șterg zilnic la fund cu interesele noastre. Contează doar averile lor și siguranța personală. În ipocrizia lor imensă, îi mai răbdăm mult pe indivizii ăștia?”, a scris ex-consilierul prezidențial pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, la moment PSRM are cinci deputați care dețin cetățenia României. Aceștia sunt Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac şi Adrian Lebedinschi.
 

Iulian Fota este șeful Colegiului Național de Informații este absolvent al studiilor de licență din cadrul Institutului român de construcții civile și industriale și al studiilor de master din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, specializarea Relații internaționale. Iulian Fota a urmat cursurile postuniversitare din cadrul Colegiului Național de Apărare, specializarea Studii de securitate, și cele din cadrul Școlii Naționale de Apărare, specializarea Securitate internațională.

În prezent, este conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, iar de-a lungul timpului a ocupat diverse funcții în sistemul public, precum consilier prezidențial pentru securitate națională (2009 – 2014), director al Colegiului Național de Apărare (2005 – 2009), consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică și politica de apărare, în Ministerul Apărării Naționale (2001 – 2005).

deschide.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus