Timpul.md

Actualitate 16 Septembrie 2016 | 12:56

Opinie: Năstase dacă e un adevărat “domn” ar trebui să-și ceară scuze în special de la Maia Sandu

“Domnul” Andrei Năstase ar trebui să-și ceară scuze în special de la Maia Sandu pentru declarațiile misogine, consideră bloggerul Eugen Luchianiuc. El se arată mirat că nicio organizație de protecție a drepturilor femeilor nu a reacționat până la acest moment. 

Totodată bloggerul se întreabă cât este de “domn” Andrei Năstase, așa cum declara zilele trecute într-o emisiune TV, dacă și-a lăsat mama singură în sat și nu a luat-o cu el în Germania. Luchianiuc, îi amintește misoginului Andrei Năstase că țara în care trăiește familia sa, Germania, e condusă de o femeie, iar în țările nordice în conducerea țării sunt câte 40 % femei.

La final, Luchianiuc face paralelă dintre Andrei Năstase și fostul președinte Petru Lucinschi, ambii cu trăsături narcisiste. “Vreți un bărbat deștept și frumos în fruntea țării, Votați Petru Lucinschi”, suna campania electorală a fostului președinte în anul 1996. În același timp, la scurt timp după intrarea în politică, Andrei Năstase parcă a împrumutat discursul politic de la Lucinschi: “Pe lângă faptul că sunt un om minunat, nu sunt nici prost”, spunea Năstase într-un interviu pentru un portal rus.

Vedeti mai jos articolul lui Eugen Luchianiuc

Cum v-am deprins deja, la început vă propun să priviți acest video:


Transcrierea declarației lui Andrei Năstase: ”Sigur că domn fiind, mi-aș lua asupra mea această responsabilitate și această durere. Să nu credeți că este simplu, este o povară, o grea povară.”

N-am de gând să o apăr pe Maia Sandu dar:

1. Această declarație am impresia că este cam … misogină. Straniu că marele femeniste ale facebook-ului încă nu s-au autosesizat.
2. Faptul că Andrei Năstase și-a lăsat mama singură în sat și nu a luat-o cu el în Germania demonstrează cât de ”domn” este.
3. Risc să îi amintesc dlui Năstase, prezidențiabilului care reprezintă crenvurștile din Frankfurt, că Germania, țara unde-i stă familia, este condusă de o … femeie! Angela o cheamă. Da, acea Merkel cu care s-a văzut Leancă.
4. Cum veți călători în Finlanda, Suedia, Norvegia și alte țări mai sănătoase la cap unde în conducere cel puțin 40 la sută îs femei?
5. Ar fi bine să vă cereți scuze, inclusiv de la Maia Sandu.

Nu știu cum vouă dar mie toată istoria asta mi-a amintit de bunicul acestei grupări de crenvurști bavarezi, Petru Lucinschi. Iată publicitatea lui din 1996:
Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus