Timpul.md

Actualitate 27 Septembrie 2019 | 11:03

Opoziție reală față de pro-rusismul socialiștilor sau „de ochii lumii”? /// PAS-ul Maiei Sandu: Igor Dodon a exprimat la ONU o „poziție incoerentă și inconsecventă”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de premierul Maia Sandu, și-a exprimat dezacordul față de poziția „incoerentă și inconsecventă” a președintelui Igor Dodon la tribuna principală a ONU.

„PAS îşi exprimă dezacordul faţă de poziţia incoerentă şi inconsecventă a preşedintelui Igor Dodon în problema prezenţei trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul R. Moldova. Nu poţi cere de la comunitatea internaţională „recunoaşterea şi respectarea de facto” a neutralităţii unui stat suveran şi indivizibil, dacă în acelaşi timp încerci să camuflezi existenţa unor trupe de ocupaţie pe teritoriul acelui stat, indiferent cum le-ai numi”, se spune într-o declarație remisă de formațiunea premierului Maia Sandu.

Potrivit PAS, statutul de „neutralitate” este incompatibil cu acest fapt.

„Cu această ocazie, PAS îşi reiterează ferm poziţia: retragerea imediată a trupelor Federaţiei Ruse de pe teritoriul R. Moldova este singura modalitate de a recunoaşte şi respecta caracterul suveran şi indivizibil al statului R. Moldova şi condiţia sine qua non pentru soluţionarea diferendului transnistrean”, se mai arată în declarație.

De menționat că la Adunarea Generală a ONU urma să meargă premierul Maia Sandu. Premierul a spus că este mult de lucru la Guvern și nu poate lipsi.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus