Ultima oră

Opoziţia acuză Guvernul că a privatizat “Moldova Suverană”

"Prin decizii ale instanţelor de judecată, după o perioadă de 6 ani de activitate independentă a SRL “Moldova Suverană”, cu încălcarea tuturor prevederilor legale şi procedurale, Guvernul a anulat actele normative de lichidare a ÎS “Moldova Suverană”, a reluat procedurile de înregistrare a mărcii ca proprietate de stat, iar prin presiune politică faţă de judecată, a sechestrat denumirea Moldova Suverană", se precizează în adresarea comuniştilor către structurile europene. 

Reprezentanţii opoziţiei susţin că acţiunile statului şi instanţelor de judecată de sechestrare contravin art. 7 din Legea presei, care prevede că în cazul în care fondatorul ia hotărârea de a sista activitatea publicaţiei periodice şi nu înfiinţează o nouă publicaţie perioadică cu aceeaşi denumire sau nu o înregistrează în termen de 30 de zile de la data încetării activităţii, colectivul redacţional are dreptul de a fonda o publicaţie periodică cu aceeaşi denumire.

Aceştia mai susţin că acţiunile Guvernului contravin art. 32 şi 34 din Constituţia Republicii Moldova, dar şi art. 19 din Declaraţia universală a drepturilor omului, art. 19 al Pactului internaţional cu privire la drepturile civile şi politice şi art. 10 al Convenţiei europene a drepturilor omului, precum şi jursiprudenţei CEDO cu privire la apărarea libertăţii de exprimare.

După: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *