Actualitate

Opozitia ne asigura: Cel de-al 61-lea nu va fi de la noi

1. Cum calificati validarea de catre Curtea Constitutionala (CC) a scrutinului din 5 aprilie? Veti continua verificarea listelor electorale? Ce sanse exista ca autoritatile sau organele judiciare sa tina cont de dovezile de fraudare?
2. Comunistii au nevoie de un singur deputat din Opozitie pentru a alege seful statului. In caz contrar, vor fi anuntate alegeri anticipate. Ce garantii aveti ca cel de-al 61-lea deputat, necesar comunistilor, nu va fi din echipa dvs.?

Mihai Ghimpu, PL
1. Hotararea CC este un cadou lui Vladimir Ilici Lenin, de ziua lui. Pentru noi toti era demult cunoscuta aceasta hotarare, numai ca trebuia sa fie pronuntata. Noi o sa ducem la bun sfarsit ceea ce am inceput, vom verifica toate listele ca sa vedem cate mandate au furat, prin fraudare, ca la celelalte alegeri sa nu admitem aceasta situatie.
2. Sunt convins ca din echipa noastra nu se va gasi nimeni care va da un vot pentru comunisti. Cu toate ca suntem epuizati, avem criza economica, dar mai bine o alta Putere, decat cea comunista care ne-a adus dictatura, saracie, coruptie. Acestea ne mentin departe de Europa.

Vlad Filat, PLDM
1. Curtea a pus punct actului final, intr-o actiune complexa, de lunga durata, de fraudare a alegerilor din 2009. Noi vom continua verificarea listelor si vom informa fiecare cetatean al RM cum comunistii au furat votul lor si viitorul tarii noastre.
2. Noi optam pentru alegeri anticipate si vom depune toate eforturile in acest sens. Categoric al 61-lea deputat nu va fi din echipa noastra.

Victor Osipov, AMN
1. Intai de toate, decizia CC, oricum am califica-o, este irevocabila si incontestabila. Este si una formalista, prin care se constata legitimitatea alegerilor si se valideaza mandatele. Din acest punct de vedere, e o abordare foarte simplista a Curtii, pe care eu, nefiind jurist, o apreciez si ca o decizie preconceputa. Argumentul este ca timpul de deliberare a fost foarte scurt, insuficient pentru a examina complexitatea problemelor aduse in fata CC de toti cei interesati. E o decizie favorabila partidului Puterii si in defavoarea principiilor alegerilor corecte, libere si legitime. In mod demonstrativ, CC a ignorat dovezile aduse de Opozitie, pentru a demonstra gradul semnificativ de fraudare a alegerilor. Numai AMN a depus 20 kg de documente.
2. Cea mai buna garantie din partea AMN este ca acesta a fost singurul partid care niciodata nu s-a vandut pentru asemenea optiuni, cand a trebuit de sustinut comunistii. Pentru noi aceasta calitate e foarte importanta si o sa ne-o pastram. In ceea ce priveste garantiile, e cel mai bine sa demonstram ca o sa ne tinem de cuvant, decat sa ne laudam. Sper si sunt sigur ca toti colegii mei vor proceda asa cum au facut-o intotdeauna – o sa-si respecte cuvantul.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *