Timpul.md

Actualitate 21 Mai 2020 | 07:36

OSCE recunoaște ilegalitatea instalării posturilor suplimentare de partea transnistreană, în timpul regimului de carantină

Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, a avut miercuri, 20 mai, un schimb de opinii cu viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, cu privire la situația din Zona de Securitate. De la mijlocul lunii martie, Misiunea a înregistrat 18 posturi de control suplimentare instalate de partea transnistreana în legătură cu regimul de carantină.

„Este extrem de important ca restricțiile impuse din cauza COVID-19 să fie înlăturate odată ce pandemia este ținută sub control, iar posturile de control suplimentare și patrulele dislocate să fie eliminate”, a afirmat Neukirch.

Acesta a reamintit că orice modificare a regimului Zonei de Securitate necesită aprobarea prealabilă a Comisiei Unificate de Control.

„Un dialog constructiv direct între părți fără acuzații reciproce este imperativ– salutăm reluarea ședințelor Comisiei Unificate de Control. Reluarea grupurilor de experți cu privire la toate chestiunile de pe agenda actuală fără condiții prealabile este esențială”, a spus Neukirch.

Misiunea partajează informații cu statele participante la OSCE și cu Comisia Unificată de Control cu privire la situația din Zona de Securitate, în conformitate cu mandatul său.

https://www.realitatea.md  

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus