Actualitate

Palatul Elisabeta: Familia Regale a României a avut o legătură constantă cu Familia Regală a Marii Britanii

"În cei 150 de ani de la întemeierea Familiei Regale a României, legătura cu Familia Regală a Marii Britanii a fost constantă, bazată pe admirație, afecțiune și respect, atât în dimensiunea sa oficială, reprezentând istoric cele două națiuni, cât și în cea privată, de familie. Este o legătură trainică, întinsă de-a lungul secolelor XIX, XX și XXI, cuprinzând șase generații", se arată în comunicatul menționat, transmis cu ocazia întâlnirii de la Palatul Elisabeta dintre Familia Regală română și moștenitorul Coroanei britanice, Princepele de Wales, în a doua zi a vizitei sale oficiale în România.

Sursa citată precizează că Principele de Wales este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în țara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

"Principele de Wales a vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011 și 2016. Principesa Moștenitoare și Principele Radu se întâlnesc, primăvara, cu Principele de Wales în țară, cu ocazia șederilor în România ale moștenitorului Coroanei britanice", mai precizează comunicatul Familiei Regale a României.

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, moștenitorul Coroanei Regale Britanice, a fost primit joi seară la la un ceai la Palatul Elisabeta de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

La ora 18,00 un convoi de mașini și-a făcut apariția pe Intrarea Românești din fața Palatului Elisabeta.

Prințul Charles a fost întâmpinat în fața Palatului Elisabeta de Principesa Margareta și Principele Radu. Înaltul oaspete britanic a îmbrățișat-o pe Principesa Margareta, după care i-a sărutat mâna. Apoi, i-a strâns mâna Principelui Radu, cei trei îndreptându-se, pe covorul roșu, spre intrarea palatului.

Patru militari ai Brigăzii 30 Gardă și Protocol Mihai Viteazul au prezentat onorul oaspetelui. Ceremonia a fost întregită de șase jandarmi călare de la Jandarmeria Română, îmbrăcați în costum de paradă.

Potrivit reprezentanților Casei Regale, Prințul Charles a dorit să vadă arțarul din grădina Palatului Elisabeta, plantat în anul 2011.

Principesa Margareta este fina ASR Prințul Philip, Duce de Edinburgh.

sursa: agerpres.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *