Moldova

Până la sfârşitul anului vor fi instalate încă 20 de bariere la trecerile de cale ferată

"Pentru anul acesta, din fondul rutier au fost alocate 20 de milioane de lei, care de acum, Calea Ferată le-a primit. Va fi şi monitorizare video şi vom lucra intens şi cu Ministerul Afacerilor Interne", a spus ministrul Tranporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Demnitarul a mai spus că toate trecerile la nivel cu calea ferată vor mai fi dotate cu sisteme de semnalizare. Potrivit ministrului, în prezent, dintre cele 226 de treceri, doar 38 au bariere.

Şoferii spun că iniţiativa ministerului este binevenită. Asta pentru că, în ultima vreme, numărul accidentelor pe căile ferate este în creştere.

"Chiar dacă este semafor, majoritatea oamenilor nu respectă regulile de circulaţie. Dacă va fi o barieră, cred că îi va disciplina", a spus un bărbat.

"Cei care nu respectă, oricum o să treacă pe lângă barieră. Poate ar fi necesar un sistem de supraveghere video şi amenzi", a mai spus un şofer.

"Lucrez aici de nouă ani şi, de fiecare dată, observ că şoferii nu respectă regulile de circulaţie. Dacă vor fi bariere, oamenii nu vor îndrăzni să rişte", a conchis o persoană.

De la începutul anului, trei automobile au fost lovite de trenuri. Doi oameni au murit, iar alţi doi au fost răniţi. Cel mai recent accident s-a produs la începutul acestei săptămâni, în raionul Donduşeni. Un şofer a încercat să treacă înaintea trenului. A depăşit o coloană de maşini, dar a fost lovit din plin de locomotivă. Ca urmare, un om a murit pe loc, iar altul a ajuns la spital, în comă.
 
via publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *