Timpul.md

Actualitate 15 Aprilie 2020 | 18:19

PANDEMIE. Academia de Științe din Germania recomandă o RELAXARE a restricțiilor

 

Specialiștii Academiei Naționale de Științe din Germania, Leopoldina, au declarat că Guvernul de la Berlin ar putea începe să redeschidă în siguranță unele școli, respectând în continuare regulile de igienă care ajută la limitarea răspândirii COVID-19.

Potrivit specialiștilor Academiei de Știinșe din Germania, pentru a putea redeschide școlile, numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 trebuie să rămână la un nivel care să poată fi gestionat de către stat.

De asemenea, măsurile de disanțare socială trebuiă să rămînă foarte stricte.

În clase, copiii și profesorii trebuie să respecte regulile de distanțare socială. Într-o clasă ar trebui să fie cel mult 15 copii, iar pauzele ar trebuie să nu fie luate în același timp de toți elevii dintr-o școală, notează euractiv.ro.

Potrivit sursei citate, Academia consideră că Guvernul ar trebui să impună purtarea măștii de toată lumea în mijloacele de transport, precum și în alte locuri publice, iar după redeschiderea școlilor, ar putea fi reluată și activitatea magazinelor, supermarketurilor și cluburilor de noapte. Restaurantele ar fi următoarele pe listă.

În Germania au fost confirmate până în prezent peste 132.000 de cazuri de coronavirus și peste 3.500 de decese.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus