Actualitate

Papuc premiaza politistii

Tinerii mor maltratati de fortele de ordine, iar ministrul de Interne Gheorghe Papuc fagaduieste politistilor premii a cate trei salarii si apartamente. Regimentul „Scut” a primit aceste promisiuni, in semn de multumire pentru ca n-a oprit provocatorii, care au condus multimea la distrugerea edificiilor Parlamentului si al Presedintiei in timpul actiunilor de protest din 7 aprilie.

Duminica, in holul Guvernului, ministrul Papuc a avut o intalnire cu efectivul regimentului „Scut”, in cadrul careia i-a laudat pe politisti pentru ca n-au opus rezistenta in momentul in care cladirile Parlamentului si Presedintiei erau vandalizate. Potrivit unor participanti la intrunire, ministrul a apreciat neimplicarea politiei in scopul salvarii celor doua cladiri ca fiind foarte corecta si le-a promis politistilor cate trei salarii. Totodata, Papuc a remarcat ca va incerca, cu aceasta ocazie, sa rezolve si problema apartamentelor pentru angajatii din „Scut”.

Amintim ca regimentul „Scut” nu a avut nicio contributie in cadrul protestelor de martea trecuta, iar in fata provocatorilor care aruncau cu pietre au fost trimisi un grup de carabinieri si studenti de la Academia de Politie, privirile speriate ale carora au fost observate de mai multi manifestanti. Solicitati de noi, unii politisti din „Scut” ne-au spus ca, la 7 aprilie, ar fi putut sa opreasca cu usurinta si fara varsare de sange atacul celor circa o suta de provocatori, insa ministrul Papuc le-a interzis categoric sa intervina. „In acest mod, am fost umiliti atat noi, cat si studenti expusi pericolului”, sustin politistii.

In ultima luna, sunt cunoscute deja doua cazuri in care politia a omorat tineri nevinovati. In martie, un politist l-a impuscat pe Alexei Vlasi, in varsta de 29 de ani, pe care l-a confundat cu un infractor. Iar zilele trecute, a decedat Valeriu Boboc, un protestatar din 7 aprilie, de numai 23 de ani, pe care politistii, potrivit martorilor, l-au maltratat pana si-a dat sufletul. Desi cadavrul avea o gaura neagra in cap, ministrul Sanatatii, Larisa Catrinici, precum si medicii legisti, au declarat ca aceasta era doar o zgarietura. Mentionam ca in lista arestatilor, facuta publica de MAI, Valeriu Boboc nu figura. De aceea, speram ca la 7 si 8 aprilie n-a mai disparut vreun tanar, care lipseste din respectiva lista.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *