Bună Dimineața

Păpuşa în roz minte “pi moldoveneşti”!

Dorim sau nu, dar cei 200 de ani de românofobie şi deznaţionalizare, urmaţi de acţiuni de divizare a societăţii în cei opt ani de guvernare din 2001-2009, şi-au făcut efectul. Iată de ce cartea moldovenistă a fost jucată abil şi cu tupeu de comunişti în actuala campanie electorală. Cât face numai declaraţia lui Dodon pentru „Evenimentul Zilei”, precum că Bucureştiul trebuie să recunoască identitatea diferită a moldovenilor de peste Prut… Cum bine observa un cititor al TIMPULUI pe forum, doar cu voturile „eliberatorilor” şi ale nostalgicilor, comuniştii noştri nu s-ar mai vedea la putere niciodată. Tocmai de aceea se agaţă de singurul pai care le-a mai rămas – ideea moldovenistă.

Îmi amintesc de perioadă când capitala a fost împânzită de panouri pe care, printre amalgamul de cuvinte, se desprindea unul distinct: SOLUŢIA? Iniţial, Dodon a negat faptul (pi moldovneşti – a spus minciuni) că panourile în cauză i-ar aparţine. Adevărul a ieşit la iveală imediat ce în dreptul „Soluţiei” a apărut chipul „salvatorului” – păpuşa în cămaşă roz.

…E clar, Dodon vrea să cucerească Chişinăul minţind pi moldoveneşte. Dar ce-şi doresc moldovenii? Iată întrebarea la care vom afla răspunsul duminică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *