Timpul.md

Bună Dimineața 16 Septembrie 2014 | 07:09

Părinții își dau copiii pe mâna lui Dodon

Socialiștii s-au lăudat cu zeci de mii de participanți la mitingul de duminică pentru aderarea Moldovei la fantasmagorica Uniune Vamală.

Bineînțeles, toți au venit din propria dorință, împinși de un patriotism profund și dragoste nemărginită de plai. Nimeni nu i-a plătit, Doamne ferește, tinerii și bătrânii au îmbrăcat tricouri cu mutra lui Putin din mare respect față de realizările lui pacifiste în Ucraina. Totuși nu s-a sesizat un amănunt îngrijorător: la mitingul socialiștilor au participat minori. M-am întors recent din satul Alcedar, raionul Șoldănești. Plimbându-mă pe străzile lui prăfuite, am ajuns la școală și, în pauză, am fost înconjurat de copii. De la o vorbă la alta am aflat că o parte din ei au fost la mitingul lui Dodon.

Microbuzul i-a adus la Circ și de acolo, în cadrul celei de-a treia coloane, au venit în PMAN, la concertul lui Iosif Kobzon. Atenție, e vorba de elevi din clasele a VIII-a și a IX-a. Întrebați fiind de ce au participat la miting, mi-au spus că au făcut-o benevol, pentru că doresc apropierea de Rusia. Asta în situația în care niciunul din ei nu au fost nici în Rusia, nici în România. De unde atunci vine această dragoste lipsită de logică față de un stat văzut numai la televizor? Unii din ei însă au recunoscut că au plecat în locul părinților, ceea ce limpezește un pic lucrurile.

În primul rând, nu cred că niște elevi, verzi la minte, pot face diferență între Uniunea Vamală și Uniunea Europeană. Nu cred că niște copii de clasa a IX sunt fani ai lui Iosif Kobzon și nu cred că un copil se naște cu un atașament față de o anumită țară. Chestia asta se educă în familie și se pare că în numeroase familii moldovenești se formează patrioții unei alte țări. Ce să mai vorbim de viitor...

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus