Timpul.md

Sănătate 16 Iunie 2016 | 13:40

Parlamentul European a adoptat documentul ce permite colaborarea între state, pentru prevenirea contrabandei cu țigări

Lupta împotriva viciului periculos al fumatului continuă. Săptămâna trecută Parlamentul European a aprobat un Protocol, ce permite colaborarea între state în ceia ce privește prevenirea comerțului ilicit de țigări.

 Astfel, după ce mai multe țări din regiune și-au aliniat legislația anti-tabacco la nivelul celei Uniunii Europene, ceia ce presupune reguli stricte pentru fabricare, comercializare, dar și consumul de țigări, acest document va permite statelor să-și fortifice capatitățile în lupta cu contrabanda de țigări.

Mai exact, pe 7 iunie Parlamentul European a adoptat Protocolul pentru eliminarea comerțului ilicit cu produse din tutun, la Convenția-cadru a Organizației Mondiale a Sănătății privind controlul tutunului. De altfel, documentul a fost votat de marea majoritate a deputaților europeni – 608 voturi pentru, 11 – împotrivă și 14 abțineri, ceea ce demonstrează încă o dată interesul autorităților europene în lupta cu fumatului.

Parlamentul European a adoptat, de asemenea, Recomandarea privind dispozițiile Protocolului în ceia ce privește obligațiile statelor legate de cooperarea judiciară în materie penală și definirea infracțiunilor. Și de această dată cu marea majoritate de voturi pentru.

e-sanatate.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus