Actualitate

Parlamentul European a înlăturat ultimul obstacol în eliminarea taxelor de roaming

Acordul a fost aprobat de eurodeputați cu 549 de voturi pentru, 27 de voturi contra și 50 de abțineri.

Eliminarea taxelor de roaming pentru utilizatori, programată pentru 15 iunie 2017, va permite consumatorilor să telefoneze, să trimită SMS-uri și să folosească date pe mobil la același cost ca în țara lor atunci când călătoresc în alt stat membru al UE.

‘Este o mare victorie pentru consumatorii europeni. Putem sărbători acum faptul că de la 15 iunie nu vor mai fi taxe de roaming. Utilizatorii care vor călători prin Europa vor putea verifica e-mailul, utiliza hărți, încărca fotografii pe rețelele sociale, vor putea telefona și trimite SMS-uri acasă fără costuri suplimentare’, a declarat raportorul PE în acest dosar, eurodeputata finlandeză Miapetra Kumpula-Natri (S&D).

Acordul informal între Consiliul UE și Parlamentul European se referă la prețurile maxime pe care companiile și le pot aplica reciproc pentru utilizarea rețelelor în roaming. Aceste costuri afectează indirect facturile finale ale consumatorilor.

Limite mai mici pentru transferul de date ar putea permite consumatorilor UE să acceseze mai multe date cum ar fi, de exemplu, conținut audiovizual, atunci când călătoresc dintr-o țară în alta. Aceste limite mai mici de prețuri ar putea și deschide piața pentru operatori de telecomunicații mici și virtuali.

AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *