Actualitate

Parlamentul Ucrainei cere Patriarhului autocefalia Bisericii Ortodoxe ucrainene

În declaratie, deputații ucraineni subliniază faptul că timp de doi ani Ucraina suferă de pe urma agresiunii armate din partea Federației Ruse, care a anexat Crimeea.

În aceste condiții, poporul din Ucraina „nu mai accepta ideea unității bisericii cu Preafericitul Părinte Patriarh al Moscovei, Kirill, care nu numai că nu a apărat creștinii ortodocși din Ucraina, care au suferit de pe urma agresiunii ruse, dar, de asemenea, a devenit unul dintre principalii ideologi ai „lumii ruse” și, în consecință, unul dintre arhitecții războiului rus împotriva Ucrainei.

Având în vedere acest lucru, deputații cer invalidarea actului de la 1686, care a fost adoptat cu încălcarea canoanele sacre ale Bisericii Ortodoxe. În plus, deputatii roaga Constantinopolul să ia parte în mod activ în depășirea consecințelor separării bisericii din Ucraina prin convocarea, sub auspiciile Patriarhiei Ecumenice, a Sinodului ucrainean de unificare, care ar rezolva toate disputele din sanul Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

„Pentru binele Bisericii Ortodoxe din Ucraina și integritatea poporului ucrainean să publice tomosul autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina, pe baza căruia sa poata lua locul său de drept în familia Bisericilor Ortodoxe” – cere parlamentul ucrainean. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *