CSI / Rusia

Partidele prooccidentale din Ucraina au încheiat o coaliţie în Parlament

"Acordul a fost parafat la ora 2.00 (2.00, ora României), prezentarea lui va avea loc vineri, la ora 12.30, cu ocazia aniversării protestelor din Piaţa Independenţei (Maidan) de la Kiev. Acesta este un compromis acceptat de toate părţile", a declarat deputata Viktoria Siumar, citat de agenție.

"Am parafat acordul de coaliţie. El a fost semnat de toate formaţiunile proeuropene din Parlament", a afirmat reprezentantul partidului Samapomici, Oksana Sîroed, adăugând că "documentul va fi semnat pe 27 noiembrie, când va avea loc prima şedinţă a Parlamentului".

Potrivit deputatului ucrainean Egor Sobolev, reprezentanţii celor cinci partide au convenit, de asemenea, că "intrarea în NATO este unul dintre scopurile principale ale Ucrainei".

În urma alegerilor legislative anticipate din 26 octombrie, în Parlamentul ucrainean au intrat şase partide: Blocul Poroşenko, Frontul Popular al premierului Arseni Iaţeniuk, Samapomici – o formaţiune alcătuită din tineri activişti şi combatanţi întorşi de pe front -, Blocul Opoziţiei, Partidul Radical al populistului Oleg Liaşko şi Batkivşcina fostului premier Iulia Timoşenko.

Noul Parlament urmează să adopte reforme radicale, menite să scoată Ucraina dintr-o recesiune profundă, să lupte împotriva corupţiei şi să o apropie de UE, cu care a semnat recent un acord de asociere respins anul trecut de către Ianukovici.

sursa: Ukrinform.ua

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *