Timpul.md

Ultima oră 21 Aprilie 2018 | 10:39

Partidul Democrat din SUA îi dă în judecată pe Donald Trump şi Rusia. Denunță perturbarea scrutinului prezidenţial din 2016

Partidul Democrat din SUA îi dă în judecată pe Donald Trump şi Rusia, precum și pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, și denunță perturbarea scrutinului prezidenţial din 2016.

Printre cei pe care Partidul Democrat din SUA îi acționează în instanță se numără numeroși consilieri de top ai președintelui american, care au luat parte la controversara întâlnire din iunie 2016, de la Trump Tower, Donald Trump jr., Jared Kushner (ginerele lui Trump), Roger Stone (un apropiat al lui Trump), Paul Manafort (fostul șef de campanie al președintelui america), George Papadopoulos (fost consilier în campanie) și mulți alții, transmite CNN.

Plângerea, care are 66 de pagini și care a fost depusă la Curtea Federală din Manhattan, arată cum Donald Trump a făcut favoruri Rusiei, iar Rusia a lucrat ulterior cu consilierii lui Trump, înaintea scrutinului prezidențial. Partidul Democrat spune că această conspirație, precum și atacurile cibernetice care au vizat DNC (Comitetul Național Democrat), au periclitat relația partidului cu electoratul și au „subțiat” donațiile.

Procurorul special Robert Mueller a fost desemnat de procurorul general adjuns al SUA, Rod Rosenstein, să investigheze implicarea Rusiei în alegerile din 2016. Ca parte a mandatului său, Mueller este împuternicit să investigheze oroce legătură între guvernul din Rusia și oamenii care au lucrat pentru campania lui Donald Trump.

Șaptesprezece agenții de informații americane au ajuns la concluzia că Rusia a căutat să ajute la obținerea victoriei electorale a lui Donald trump, dar nu s-a dovedit, încă, dacă membrii echipei de campanie a lui Trump au colaborat cu Kremlinul.

Fostul director al FBI, Robert Muller, precum și trei comisii diferite din cadrul Congresului, investighează amestecul Rusiei în alegeri și o posibilă înțelegere între echipa sa de campanie și oficiali de la Moscova.

Președintele Donald Trump a încercat să-l concedieze pe Robert Mueller, procurorul special însărcinat cu coordonarea anchetei privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, scria în luna ianurie New York Times. Informațiile au apărut după ce Donald Trump declarase că este dispus să fie audiat sub jurământ de Mueller, în ancheta privind ingerința rusă la alegerile prezidențiale din Statele Unite.

CNN

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus