Timpul.md

Actualitate 7 Februarie 2020 | 08:24

Partidul Democrat se situează pe „centrul” eșichierul politic și „poate” forma coaliții și pe dreapta și pe stânga

Dacă poate obține instrumentele necesare pentru a-și implementa programele sau promisiunile electorale. Declarația îi aparține președintelui PDM, Pavel Filip, care a precizat că membrii formațiunii sunt deschiși pentru dialog în vederea formării unei majorități parlamentare, dar vor avea o abordare „destul de pragmatică” și vor cere în primul rând portofolii în Guvern.

Pavel Filip mai spune că PDM se află acum într-o situație dificilă, pentru că „nu este nici la guvernare, nici în opoziție” și lasă să se înțeleagă faptul că și-ar dori o coaliție cu PSRM pentru a reveni la guvernare. Principala condiție despre care vorbește liderul PDM este obținerea unor portofolii în Guvern.

„În capul mesei se pune dacă vom obține noi instrumentele necesare pentru a realiza promisiunile, pentru că de altfel de ce râvnești să ai instrumentele de guvernare? Este vorba de portofolii în Guvern, instrumentele administrative care îți oferă posibilitatea să-ți îndeplinești programul electoral și dacă vezi că obții asta, desigur că totul poate fi justificat. Dacă nu obții, nu are rost să intri într-o coaliție”, a explicat Filip în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

http://tv8.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus