Timpul.md

Actualitate 29 August 2018 | 12:51

Partidul „ȘOR” a renovat drumurile din Jora de Sus

Trei dintre cele mai principale străzi ale satului Jora de Sus, care duc spre biserică, grădiniță și clubul din localitate, au fost renovate. Acesta e un nou proiect realizat al primarului comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, care în mai puțin de trei luni de mandat a reușit să efectueze o mare parte a programului său electoral.

Drumul, cu o lungime de 2 km, nu fusese asfaltat niciodată. Porțiunea a fost acoperită cu un strat de pietriș de 15 cm și cu 6 cm de asfalt. Pentru reparația străzilor, au fost utilizate 560 de metri cubi de pietriș și 1.200 de tone de asfalt. Pe porțiunea nou asfaltată au fost instalate semne giratorii și denivelatoare artificiale. De asemenea, a fost amplasat și marcajul rutier necesar. Lucrările au fost efectuate de o echipă formată din aproximativ 30 de muncitori.

La evenimentul de inaugurare a fost prezent și liderul Partidului ȘOR, primarul de Orhei Ilan Șar, dar și europarlamentara Barbara Kappel și Richard Milsom - director executiv al Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, al cărei membru este Partidul Politic "ȘOR". Oficialii europeni s-au declarat încântați de reformele ce au loc în comună, care până recent arăta ca o localitate din Evul Mediu, fără drumuri și fără infrastructură.Recent, în satul Lopatna și Jora de Sus a fost instalat și iluminat stradal, iar acum au loc lucrările de iluminare a satului Jora de Jos. De asemenea, cele mai importante drumuri din Lopatna au fost asfaltate. Marina Tauber a implementat în comuna Jora de Mijloc și programul „Capitalul Matern”, datorită căruia, familiile primesc îndemnizații de 7.000-10.000 de lei la nașterea copiilor.

Marina Tauber a devenit primarul comunei Jora de Mijloc în urma scrutinului local din mai, la care a obținut peste 60% din voturi din primul tur, grație unui program concret de dezvoltare a localității.Platforma electorală a Marinei Tauber presupune modernizarea totală a infrastructurii locale – reparația capitală a drumurilor, instalarea unui sistem de iluminat stradal, deschiderea magazinelor și farmaciilor sociale, precum și investiții în economia Jorei de Mijloc. Tauber a promis locuitorilor comunei că în decurs de un an, Jora de Mijloc va deveni o localitate model pentru Republica Moldova. Această promisiune a fost garantată personal de liderul Partidului ȘOR, primarul de Orhei, Ilan Șor.

http://partidulsor.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus