Timpul.md

Actualitate 12 Martie 2018 | 12:40

Partidul ȘOR: Fiecărui pensionar vom oferi compensație lunară de 1 mie de lei pentru procurarea produselor alimentare, după alegerile parlamentare

Sâmbăta trecută, Partidul ȘOR a organizat o conferință regională de partid a organizației teritoriale din Călărași, în cadrul căreia au fost înmânate sute de carnete de partid noi, a fost discutat programul partidului și au fost aleși delegații pentru următoarea conferință republicană a organizației politice. Președintele partidului, Ilan ȘOR, prezent la eveniment, a ținut un discurs, în cadrul căruia a expus tezele principale ale programului politic al partidului.

Astfel, Ilan Șor a declarat: "Din ce în ce mai mulți cetățeni sunt interesați de ideile noastre, citesc ziarul de partid, urmăresc știrile noastre. Din ce în ce mai mulți oameni se alătură rândurilor noastre. Astăzi, organizația noastră numără deja circa 10 mii de membri.

Și asta înseamnă că suntem condamnați la luptă politică. La participare la viitoarele alegeri. Suntem obligați să oferim țării și oamenilor șansa de a-și îmbunătăți viața ".

Primarul de Orhei a menționat: "Scopul nostru principal este construirea unui stat de bunăstare socială universală în Republica Moldova".

În acest sens, programul Partidului ȘOR acordă o atenție deosebită propunerilor de ordin social.

"Pentru noi, finanțarea de către stat a sferei sociale nu este o cheltuială, ci o investiție în oameni, pentru că oamenii reprezintă principala valoare și sensul existenței societății moderne! Omul este valoarea noastră principală!", a declarat președintele Ilan ȘOR.

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan ȘOR, a punctat garanțiile formaţiunii sale, incluse în programul politic, dacă va ajunge la guvernare, menționând că echipa sa va întreprinde acțiuni urgente, în vederea implementării proiectelor sociale și obiectivelor politice.

În acest sens, Partidul „ȘOR” s-a pronunțat pentru asistență medicală gratuită garantată și medicamente gratuite pentru toți copiii și pensionarii din țară.

De asemenea, printre alte propuneri se numără pensia garantată de cel puțin 80% din salariul mediu per economie, ceea ce, potrivit calculelor echipei ȘOR, deja în acest ar asigura o pensie minimă de circa 5 mii lei. În plus, fiecare pensionar ar beneficia de o compensație lunară obligatorie în sumă de 1.000 lei, pentru achiziționarea suplimentară de produse alimentare.

Referindu-se la fezabilitatea acestor idei, Ilan ȘOR a atras atenția celor prezenți la practica implementată timp de deja peste doi ani la Orhei, unde au fost realizate cu succes o serie de idei și proiecte ale Partidului ȘOR.

"Noi am demonstrat deja că respectăm promisiunile făcute - experiența noastră în Orhei nu ne dă nici un motiv de îndoială. Timp de peste doi ideile noastre prind viață. Proiectele noastre din Orhei și din alte regiuni ale țării îmbunătățesc situația din domeniul infrastructurii, sferei sociale, economiei și finanțelor publice.

Suntem o generație nouă de politicieni, vom aduce noi politici și noi abordări ale guvernării la toate nivelurile", a conchis Ilan Shor.

Partidul ȘOR, condus de primarul de Orhei, Ilan ȘOR, și-a început activitatea politică activă în toamna anului 2016, având în palmares către acel moment o victorie în alegerile locale din Orhei. În prezent, structurile partidului acoperă majoritatea raioanelor țării. Potrivit rezultatelor sondajelor realizate în ultimele șase luni, partidul se menține cu încredere printre primele zece formațiuni politice în ceea ce privește recunoașterea și încrederea. Potrivit experților și oamenilor de știință, sporirea gradului de recunoaștere și încredere a partidului se explică prin activitatea desfășurată cu succes la Orhei, precum și prin ideile și proiectele sociale originale care se bucură de o popularitate tot mai mare. În special, partidul sprijină și implementează proiecte precum „Magazine sociale“ - magazine care comercializează produse la preț redus pentru câteva categorii de nevoiași, în special pensionari, „Clubul Vârsta de Aur“ – care oferă posibilitate persoanelor în etate de a petrece timpul liber și de a comunica, „Uniunea Orheiul Nou“ - dezvoltarea satelor din raion, „Moldova este casa mea" – proiect de stimulare a revenirii concetățenilor în Republica Moldova.

Video - https://youtu.be/j88Nm83sUmA

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus