Actualitate

PAS-DA sunt pentru anticipate, după ce se adoptă pachetul lor de legi

Vicepreședinții PPDA și PAS, Alexandru Slusari și Mihai Popșoi au declarat astăzi, în cadrul discuțiilor cu reprezentanții PSRM, că votarea unui speaker al Legislativului din partea blocului ACUM, trebuie să fie urmată de adoptarea «pachetului de dezoligarhizare», de formarea Guvernului sau declanșarea alegerilor anticipate. Mai mult, ei insistă că funcțiie de șef al Legislativului și Executivului să revină exclusiv PPDA și PAS.
Amintim că, în lipsa Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, discuțiile dintre reprezentanții PSRM și ai PAS și PPDA au degenerat în certuri, ca la piață.
Deputatul PPDA, Alexandru Slusari, a declarat că nu poate fi vorba despre vreo coaliție cu PSRM, dar afirmă că Sandu și Năstase au nevoie de voturile lor pentru propriile proiecte. Replica i-a fost dată de socialistul Ion Ceban. ”Vă rog să nu luați decizii în locul Partidului Socialiștilor”, a spus secretarul pentru ideologie al PSRM.

La rândul său, adjunctul Maiei Sandu, Mihai Popșoi a spus că există diferențe foarte mari între ACUM și PSRM și că nu intenționează să facă vreo cedare socialiștilor. ”Suntem gata să partajăm ceva? Nu suntem gata să partajăm ceva!”, a tăiat Popșoi. ”Dar noi cine suntem în această situație, statiști?”, a replicat secretarul general al PSRM, Vlad Batrîncea.

Amintim că datele ultimului sondaj IMAS arată că 68 la sută dintre cetățeni nu își doresc alegeri anticipate. 30% dintre respondenții, care au participat la studiu, s-au pronunțat pentru, iar 2% au spus că nu știu sau nu vor să răspundă la această întrebare.
Totodată, 66% dintre participanții la sondaj spun că alegerile anticipate vor fi un lucru rău, iar 29% le văd ca pe un lucru bun. 5% nu au știut sau nu au vrut să răspundă.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *