Timpul.md

Actualitate 11 Septembrie 2020 | 07:43

PAS sesizează Procuratura: Un cetățean care nu a ieșit din R. Moldova a colectat 300 de semnături ale unor persoane care nu au intrat în țară

 

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, sesizează Procuratura Generală în privința câtorva liste cu semnături colectate în vederea schimbării locului aflării unor cetățeni ai R. Moldova pentru ziua scrutinului prezidențial. Potrivit cererilor, circa 300 de persoane ar solicita să voteze în Federația Rusă. Litvinenco susține că ar fi vorba de ilegalități în condițiile în care figuranții n-ar fi intrat în țară în cursul anului curent, iar persoana care a colectat semnăturile, n-ar fi părăsit R. Moldova.

Pe 7 august în adresa Comisiei Electorale Centrale au parvenit opt cereri semnate de către cetățeanca Sitorian Daria, prin care aceasta solicită înregistrarea prealabilă a 300 de cetățeni ai R. Moldova, care în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie chipurile se vor afla în Federația Rusă și anume în orașele Moscova și Sankt-Petersburg.

Conform informaţiilor pe care le deţinem, Sitorian Daria nu a ieșit în 2020 din R. Moldova. Pe de alta parte, cei care au semnat cererile – cel puțin o parte din ele, aşa cum ne-au mărturisit oamenii din Ocniţa – în tot cursul anului 2020 s-au aflat în afara R.Moldova, adică nu au revenit în ţară.

De aici și întrebarea – cum puteau persoanele care pe tot parcursul anului 2020 s-au aflat în afara țării să semneze cereri semnate, pe care le colectează o persoană care în 2020 nu a ieşit din Republica Moldova? Fizic, aceste persoane nu aveau cum să se întâlnească”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook. Deputatul crede că o parte din semnături ar fi falsificate.

Astfel, Litvinenco a sesizat PG solicitând să fie stabilit în ce circumstanțe au fost colectate semnăturile, dar și tragerea la răspundere a persoanelor ce se s-ar face vinovate.

S. Litvinenco / https://www.facebook.com/ 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus