Timpul.md

Culinar.md 3 Decembrie 2021 | 00:54

Păstrarea şi folosirea uleiului de măsline

Uleiul de măsline se păstrează la adăpost de căldură și de lumină; ideal este să nu-l păstrăm mai mult de doi ani.

Întotdeauna trebuie să ne asigurăm că sticla este bine închisă, pentru că uleiul are tendința de a absorbi mirosurile din mediul înconjurător. Cum îl servim? Nu punem același fel de ulei la toate preparatele. Pentru a ști să echilibrăm corect savoarea, trebuie să ne raportăm la trei categorii.

• Categoria 1: foarte fructat - Acest ulei dă un gust picant unei lăptuci dulci, unei salate de tomate și de busuioc, unei felii de pâine prăjite, unui pește fad, anghinarei pregătite pur și simplu cu ulei de măsline și cu apă și asezonată cu usturoi și cu mentă.

• Categoria a 2-a: mediu fructat
- Recomandat pentru antipasto, salată de fructe de mare, carpaccio.

• Categoria a 3-a: ușor fructat - Pentru alimente cu gust picant sau atunci când condimentele trebuie să fie dominante.

Cum se utilizează uleiul de măsline în sosul vinegretă? În general, se pune o lingură de oțet la trei linguri de ulei de măsline. Se va mări compoziția cu o lingură de oțet pentru cinci linguri de ulei, dacă se mai adaugă și o lingură de muștar tare. Combinații reușite cu uleiul de măsline:

• ulei de măsline și oțet balsamic;

• ulei de măsline și oțet de vin vechi;

• ulei de măsline și oțet de Xeres;

• ulei de măsline și suc de lămâie.

Timpul 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus