MUSCA la Ararat

Pataraniile copilariei

Ma numesc Radu-Ionut Loghin, sunt elev in clasa a II-a „C” la Liceul Roman-German „Mihail Kogalniceanu” si, prin intermediul acestei rubrici, vreau sa relatez mai multe istorioare, bancuri si imagini ale copilariei, inclusiv din viata cotidiana a mea, a prietenilor si colegilor mei. Sper sa va placa acest coltisor de pagina. Cititi doar cu zambetul pe buze!

Lectiile de la… gradinita

Foarte mult am mai asteptat eu ultima zi de gradinita. Cat de buni mai erau educatorii si directoarea atunci! Chiar si jucariile parca erau mai blande si simteau ca ne vom desparti, caci, deh, am crescut mari si… gata cu joaca de la gradinita!
Cu totii am simtit ca spunem adio gradinitei. Si eu cu colegii de grupa, si educatorii cu directoarea, care ne spuneau ca o sa le lipsim, si parintii sau buneii, care erau mandri ca, iata, si nepotul lor are deja sapte ani de acasa, cum se spune…
Nu stiu cum s-a intamplat, dar tata, vesnic preocupat cu probleme de serviciu, parca nu ar fi observat ca feciorasul sau deja nu mai este copil de gradinita.
Toata vara m-am odihnit pe la bunei si prieteni. Nici nu am observat cum a sosit momentul sa plec si la scoala, in clasa intai! Cu multa migala, mi-am pregatit ghiozdanul, asezandu-mi in el cu grija abecedarul, agenda si cateva caiete, iar a doua zi am participat si la sarbatoarea primului sunet. Problemele sale din fiecare zi nici aici nu i-au permis tatei sa vina.
Peste cateva zile, mama trebuia sa plece de urgenta la un seminar si pe umerii tatei cazuse misiunea sa ma duca la scoala. M-a trezit de dimineata, am servit micul dejun, am luat ghiozdanul, pe care tata nici nu l-a observat si am iesit din casa.
Cu tata de mana, am mers la cea mai apropiata gradinita si educatoarea, fireste, nu m-a recunoscut. Am mers apoi la a doua, si la a treia gradinita, dar istoria se repeta. Cand ni s-a inchis usa in nas si la a patra gradinita, n-am mai avut rabdare si i-am zis tatei:
– Taticule, inca o gradinita si eu astazi chiar ca intarzii la scoala…
Doar asa a aflat tata ca are deja copil de scoala!

Sa mori de ras…

Intr-o zi, unui om i s-a stricat masina. Pe langa el trece un elev:
– Nene, daca iti spun ce are masina, imi dai 100 de lei.
– Du-te mai de aici. De unde sa stii tu ce are?
Mai tarziu, acelasi elev:
– Nene, nene …
– Bine, bine. Iata suma dorita. Zi, ce are masina?
– Este stricata!

* * *
Profesoara il intreaba pe elev:
– Care este diferenta dintre fulger si electricitate?
– Electricitatea e pe bani, iar fulgerul este gratis!

* * *

– Spuneti-mi, copii, cum se numesc vietuitoarele
care traiesc si pe apa si pe uscat?
– Marinari!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *