Timpul.md

Actualitate 20 Octombrie 2018 | 16:12

Patriarhul Rusiei și-a scurtat agenda vizitei în R.Moldova - Agenda nu prevede vreun serviciu divin la Catedrala Mitropolitană din Chişinău

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, şi-a scurtat agenda vizitei în R. Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, vizita programată pentru săptămâna viitoare a fost redusă de la patru la două zile.

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove anunţă, în cadrul unui comunicat, că Mitropolitul Vladimir a convocat, ieri, în şedinţă stareţii şi stareţele de mănăstiri, protopopii şi şefii de sectoare sinodale ai Eparhiei de Centru din cadrul Mitropoliei.

La adunare a fost discutată inclusiv agenda vizitei Patriarhului. Potrivit agendei, acesta va veni la Chişinău sâmbătă, 26 octombrie. După ce va fi întâmpinat la aeroport, Patriarhul va merge la Comrat, unde va desfăşura un Te-deum la Catedrala Episcopală (ora 12.30). Duminică, el va oficia Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în oraşul Bălţi (ora 10.00). Agenda nu prevede vreun serviciu divin la Catedrala Mitropolitană din Chişinău şi nici vizita la Tighina, după cum se planificase anterior.

Menționăm că președintele Igor Dodon a anunțat, după o întâlnire cu Mitropolitul Chișinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir, că Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 25-28 octombrie. Potrivit programului anunțat atunci, Patriarhul de la Moscova avea programate câteva vizite în afara Chișinăului: pe 26 octombrie, la Tighina, pe 27 octombrie, la Comrat și pe 28 octombrie, la Bălți.

Radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus