Moldova

Patriarhul Rusiei Kirill vine in vizita in Moldova

 “Republica Moldova ocupa un loc deosebit in inima Patriarhului, avand in vedere lucrurile comune pe care le au cele doua tari”, a precizat Inalt Prea Sfintitul Ilarion.

La intrevedere au participat si Mitropolitul Moldovei Vladimir, vicepremierul Iurie Leanca si ministrul Justitiei, Alexandru Tanase, iar discutiile s-au axat pe situatia demografica din Republica Moldova si predarea religiei in scoli.

“Cooperarea dintre autoritati si biserica este foarte importanta, dar fara implicarea politicului. Biserica promoveaza valori ce consolideaza societatea si o dezvolta”, a precizat, in cadrul discutiilor, Mitropolitul de Volocolamsc.

“Cred ca biserica trebuie sa joace un rol important in consolidarea societatii. In scurt timp, ideea privind studierea religiei in scolile din Republica Moldova va fi transpusa in realitate”, a spus, la randul sau, primul ministru Vlad Filat.

La finalul intrevederii, IPS Ilarion le-a daruit oficialilor moldoveni cate o carte despre Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, a carui autor este, dar si cate un CD cu muzica, compusa de el

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *