Timpul.md

Actualitate 13 Noiembrie 2017 | 09:06

Patru moldoveni au fost deportați din Rusia în ultima săptămână

În perioada 6 - 12 noiembrie 2017, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 119 evenimente, cu documentarea a 125 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- două treceri ilegale ale frontierei de stat;
- 45 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- nouă persoane au prezentat documente false și falsificate;
- 45 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
- 12 cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
- șase tentative de trafic ilicit de bunuri;
- patru contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri;
- două persoane cercetate contravențional pentru abaterea de la regulamentul circulației rutiere.

În decursul săptămânii precedente, 43 de cetăţeni străini, dar și 152 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, la un cetățean moldovean nu s-a permis intrarea în Federația Rusă, iar alți patru conaționali au fost deportați.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 139 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 179 000 lei și încasarea amenzilor de 88 000 lei.

Polițiștii de frontieră au avut 11 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 278 368 traversări, dintre care un număr de 171 009 treceri ale cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 73 461 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 38 552 traversări. Cele mai solicitate puncte de trecere au fost cele situate la frontieră cu România, în număr de 127 061 traversări persoane și 46 272 traversări mijloace ce transport.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum să consultați aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport.
Și nu în ultimul rând, manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus