Actualitate

Patru nevazatori declara greva foamei

Patru persoane cu deficiente de vaz au declarat ca intra, de azi, in greva foamei, acuzand Societatea Orbilor din Moldova ca repartizeaza apartamente destinate nevazatorilor unor persoane straine organizatiei. „Protestam impotriva actiunilor ilegale ale Societatii Orbilor care incalca drepturile invalizilor la conditii normale de trai”, a declarat Ion Toma, nevazator, si invalid de armata.

Nevazatorii din Balti care nu dispun de un spatiu locativ propriu, sunt gazduiti la un camin al Societatii, insa nu li se intocmesc actele de sedere in camerele in care stau. „Conditiile sunt atat de proaste, mai ales incalzirea in acel camin, incat iarna suntem nevoiti sa stam cu copiii pe la diverse cunostinte. Iar in acelasi apartament locuim trei familii”, a declarat Stanislav Protiuc.

Protestatarii, care s-au adunat in fata Presedintiei, erau decisi sa stea pana vor fi auziti de seful statului. Ion Toma spune ca, la demararea protestului, a fost invitat de organele de forta la Procuratura municipiului Chisinau, unde i s-a recomandat sa incheie protestul, pentru ca oricum nu o sa obtina o rezolvare a situatiei. Potrivit lui Vasile Pascari, functionar al Directiei social-umanitare si relatii interetnice din cadrul Primariei Chisinau, protestatarii au depus o cerere prealabila la primaria Chisinaului si au primit primit autorizatie pentru protest. Dispozitia primariei privind acest protest este atacata in justitie de politia municipala.

Info-Prim Neo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *