Internațional

Patru sportivi moldoveni au devenit campioni ai Rusiei

Cinci rugbişti moldoveni, toţi componenţi ai lotului naţional de seniori au participat în calitate de jucători la meciul final al campionatului rusesc de rugby, care a opus două dintre cele mai galonate formaţii din Federaţia Rusă: VVA-Podmoskovje şi Enisei-STM Krasnoiarsk. Şi dacă Dumitru Arhip de la Enisei a încheiat indispus partida, Alexei Cotruţă, Andrei Romanov, fraţii Maxim şi Vadim Cobâlaş, împreună cu ceilalţi coechipieri de la VVA, s-au învrednicit de titlul de campioni ai Rusiei.

Soroceanul Vadim Cobâlaş a ridicat primul în picioare, tribunele stadionului din Monino, în momentul când, deja în minutul patru, a înscris primul eseu. În minutul 10 scorul era 10-0 în favoarea gazdelor. „Argintul viu” al lui VVA, moldoveanul Alexei Cotruţă (în imagine) a înscris un nou eseu, urmat de o transformare a loviturii de pedeapsă şi VVA conducea deja cu 17-0. În scurt timp însă, siberienii au revenit miraculos, egalând tabela. Aleksandr Ianiuşkin i-a salvat pe cei de la VVA, fructificând două lovituri de pedeapsă la finele primei reprize, şi arbitrul a consemnat la pauză, scorul de 23-17.

În mitanul secund, cursul jocului nu a suferit modificări substanţiale şi, VVA-Podmoskovje a repurtat o victorie de aur – 42-17.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *