Timpul.md

Actualitate 3 Aprilie 2019 | 15:05

Pavel Filip: Așa cum poartă faima unei țări un sportiv de performanță, nu o face nimeni

Luptătoarea Anastasia Nichita a prmit actele de la noua sa locuință, acordată recent printr-o decizie a Guvernului. Premierul Pavel Filip a scris, într-o postare pe Facebook, că Executivul va susține în continuare performanța.

«De astăzi, proprietară de apartament cu acte în regulă, Anastasia Nichita a primit actele de la noua ei locuință. I-am spus Anastasiei acum 2 săptămâni, când i-am transmis cheile de la apartament, că Guvernul va susține în continuare performanța. Pentru că așa cum poartă faima unei țări un sportiv de performanță nu o face nimeni. Și sentimentul de mândrie pe care îl resimțim noi atunci când este arborat drapelul Republicii Moldova nu se compară cu nimic», a scris Pavel Filip.

Anastasia Nichita a primit recent cheile de la noul său apartament în cadrul, din partea premierului Filip, în cadrul unei ședințe a Guvernului. Antrenorul sportivei, Tudor Cîrlan, a fost distins cu Diploma de Onoare a Guvernului. „Noi întotdeauna vorbim că mulți dintre sportivii de performanță părăsesc Republica Moldova. Cred că această susținere acordată sportivilor de către stat va fi un motiv suplimentar să-i ținem acasă”, a declarat atunci Pavel Filip.

Anastasia Nichita a devenit în premieră campioană europeană Under 23. Asta după ce s-a clasat pe locul 2 în 2017 și 2018. Anastasia Nichita a concurat până acum la 10 Campionate Mondiale și Europene la nivel de cadeți, tineret sau Under 23 și de fiecare dată a urcat pe podium.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus