Timpul.md

Actualitate 7 Octombrie 2018 | 10:05

Pavel Filip cere ca sinistrații din blocul din bulevardul Moscova să fie cazați la spitalul Căilor Ferate: sunt toate condițiile acolo

Sinistrații din blocul în care a avut loc aseară o explozie vor fi cazați la spitalul ÎS Calea Ferată a Moldovei. O dispoziție în acest sens a dat, astăzi dimineață, premierul Pavel Filip, la o ședință convocată de urgență la Guvern. Acum, în jur de 20 de persoane sunt cazate provizoriu în sala sportivă a unui alt spital.

„Să acordăm locuri de trai celor care au rămas fără locuință. Nu știu cât de bine este amenajată sala. Poate nu sunt condiții. Îmi aduc aminte spitalul de la calea ferată, unde sunt toate condițiile. Nu este chiar foarte multă lume. Poate găsim o soluție. Acolo sunt toate condițiile de hrană și servicii de care au nevoie familiile”, a spus premierul.

Șeful Guvernului a promis tot ajutorul autorităților, inclusiv financiar, pentru aceasta. Totodată, urmează să fie făcută expertiza blocului afectat, dar și verificări privind legalitatea folosirii buteliilor de gaze în blocuri cu multe etaje.

„Să vedem reconstrucția blocului. Dacă tehnic nu va fi posibil, vom identifica alte posibilități. Să vedem cauzele exploziei, știu că nu era conectat la gaz, doar la energie electrică. Pericolul este că și alții utilizează butelii. Este nevoie de a efectua controale, să prevenim alte situații”, a cerut șeful Executivului.

Amintim că o explozie s-a produs aseară într-un bloc din bulevardul Moscova. Preliminar, a explodat o butelie de gaze, iar deflagrația a distrus mai multe apartamente de la patru etaje. Trei oameni, inclusiv un copil, au murit, iar noua au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre răniți este și un pompier. 

Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus