Actualitate

Pavel Filip cere rezilierea contractelor cu agenţii economici care nu-şi onorează angajamentele

Premierul s-a referit la terenurile și clădirile cu suprafețe de mii de metri pătrați amplasate în cele mai atractive zone pentru investitori, care au ajuns într-o stare dezastruoasă şi continuă să se degradeze, asta deși agenții economici care le-au privatizat urmau să facă investiții.

„Câteodată este mai bine să vindem un obiect la un preț mai jos având garanția că vor fi făcute investiții și vor fi create locuri de muncă. Cu părere de rău nu peste tot s-a întâmplat așa precum ne-am propus. Un exemplu în acest sens sunt majoritatea cinematografelor de prin centrele raionale, care au fost privatizate în baza concursului investițional și astăzi au ajuns într-o stare deplorabilă, dar și parcurile industriale, cum ar fi cel din Cimișlia, unde investitorul avea obligațiunea să creeze 800 de locuri de muncă, dar s-au creat doar două sau Parcul Industrial Comrat, unde aveam obiectivul să creăm 2260 locuri de muncă și s-a creat doar un singur loc de muncă”, a declarat Pavel Filip, citat de Radio Moldova Actualități.

Șeful Cabinetului de miniștri s-a referit și la Hotelul Național, care de asemenea a fost privatizat în baza concursului investiţional, dar se află și astăzi în paragină. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *