Timpul.md

Actualitate 11 Noiembrie 2020 | 07:34

Pavel Filip: Deși în 2016 PDM și-a anunțat sprijinul pentru Maia Sandu, organizațiile teritoriale au fost somate să-l voteze pe Dodon

 

Președintele Partidului Democrat Pavel Filip a deschis „cutia pandorei” în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8. Politicianul a declarat că la alegerile prezidențiale din anul 2016, deși PD a anunțat public susținerea pentru Maia Sandu, pe atunci tot candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale, de fapt, membrii organizațiilor teritoriale erau somați să-l susțină pe Igor Dodon, pe atunci candidatul socialiștilor la prezidențiale.

„În vizitele mele în teritoriu oamenii mi-au invocat această nemulțumire că au fost indicații de la partid că în anul 2016 să lucreze pentru Igor Dodon. Este o realitate și oamenii sunt indignați până în ziua de astăzi. Multe organizații îmi spuneau: „Uite a fost făcută o greșeală în 2016 când a fost declarată susținerea pentru Maia Sandu, dar din secretariatul partidului acești coordonatori care mergeau în teritoriu veneau și ne spuneau de fapt să lucrăm pentru Igor Dodon și noi trebuia să mergem în fața oamenilor și să le spunem…”, a declarat Pavel Filip.

Alegerile prezidențiale din 2016 au fost câștigate de către Igor Dodon cu o diferență de aproape 68 de mii de voturi.

deschide.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus