Timpul.md

Moldova 14 August 2020 | 00:38

Pavel Filip: Dosarul „uzurpării” - este un atac al puterii împotriva singurului partid de opoziție

 „Dosarul pentru uzurparea puterii – nimic mai mult decât o încercare de intimidare a Partidului Democrat, singurul partid de opoziție”, susține președintele interimar al formațiunii, Pavel Filip. Opinia a fost exprimată aseară în cadrul emisiunii „Epicentru” de la postul de televiziune Ren Moldova, informeaza deschide.md

 Potrivit ex-premierului, „chiar și faptul că evoluțiile din dosar sunt anunțate de unul dintre liderii partidelor de guvernare (Andrei Năstase - nota red.), care cheamă «la covoraș» procurorul general, compromite din start soarta acestui dosar penal lipsit de substanță”.

„Am scris partenerilor străini despre derapajele din Republica Moldova și îi vom informa și în continuare despre toate încălcările pe care le faceacest regim instaurat acum 2 luni. Am vorbit și cu unii ambasadori care urmăresc cu atenție evoluțiile din țara noastră. Nici guvernarea nu mai mimează separația puterilor în stat sau independența justiției, mai ales că deja și unii membri ai coaliției spun deja lucrurilor pe nume, fapt pentru care sunt «proboziți» imediat. Pentru toți e clar deja că mai bine nu va fi. Iar guvernarea încearcă să elimine singurul partid de opoziție parlamentară, pentru că le este frică de Partidul Democrat din Moldova”, a menționat Filip.

Politicianul susține că, în ciuda și chiar datorită încercărilor de intimidare din partea noii guvernări, la întâlniri că oamenii din PDM sunt chiar mai mobilizați și mai plini de energie, inclusiv pentru alegerile care vin.

„Știm ce avem de făcut și rămânem o echipă puternică și consolidată. Continuăm discuțiile (chiar dacă mai aprinse) în teritoriu. Tarife mai mari, taxe majorate, anularea programelor sociale: toate acestea îi fac pe oameni să se simtă nedreptățiți și chiar furioși, iar asta îi motivează să lupte mai departe, împreună cu PDM”, a precizat el.

Amintim că acum o săptămână Andrei Năstase a declarat că la una dintre ședințele extraordinare ale Parlamentului procurorul general interimar, Dumitru Robu, ar putea veni pentru a solicita ridicarea imunității unor deputați.

Ulterior, sursele Realitatea.md din Procuratura Generală au declarat că, cauza penală pe faptul uzurpării puterii în stat se află în gestiunea procurorului „pentru misiuni speciale” a Procuraturii Generale, Viorel Radețchi. Totodată, în dosar sunt vizați mai mulți deputați PDM, precum fostul prim-ministrul Pavel Filip, fostul speaker al Parlamentului Andrian Candu, ex-ministrul de Interne Alexandru Jizdan, ex-ministra Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc, vicepreședintele PD și ex-ministrul justiției Vladimir Cebotari, deputatul Sergiu Sîrbu, deputatul Nicolae Ciubuc.

ARHIVA
14.08.2019Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus