Actualitate

Pavel Filip: Mandatul Guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a fost unul de succes

“Îi mulțumesc și public dlui guvernator pentru modul foarte bun în care am conlucrat, pentru profesionalismul de care a dat dovadă în gestionarea relațiilor cu FMI și alți parteneri internaționali. Și, nu în ultimul rând, apreciez mult faptul că a făcut anumite sacrificii personale pentru a reveni pentru o perioadă în Moldova și a contribui la reformarea acestui domeniu. Împreună am făcut ordine în sistemul bancar și astăzi, inclusiv datorită dlui, avem un sistem bancar sănătos și importante investiții străine”, a postat Pavel Filip.

Amintim că Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, a anunţat astăzi că îşi încheie mandatul înainte de termen. Cioclea a precizat că a acceptat să vină la conducerea Băncii Naționale într-o perioadă dificilă pentru sectorul bancar al țării, asumându-și misiunea de stabilizare a situației, în urma fraudei din 2014.

“Pentru mine funcţia de Guvernator nu a fost un scop în sine, mi-am propus să activez în cadrul băncii naţionale atât timp cât va fi nevoie pentru consolidarea sistemului bancar şi pentru a-l scoate din criză. Un alt obiectiv a fost ca reformele să devină ireversibile. Consider că această etapă a fost trecută în 2018, după ce a fost vândut pachetul de referinţă mla MAIB, dar şi după ce au fost adoptate ultimele legi, elaborate de BNM”, a declarat Sergiu Cioclea.

Acesta a precizat că se retrage din funcție din motive personale. ”Am fost guvernator 3 ani, unii pot spune că e puțin. Dar 3 ani într-o perioadă dificilă pot fi contabilizați dublu. Există și motive de ordin privat, dar pe care nu le voi specifica aici. Întreaga mea viață privată am subordonat-o lucrului. Vreau să plec simbolic în ultima zi de toamnă, după ce am strâns roada din acești 3 ani”, a spus Cioclea.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *