Timpul.md

Actualitate 11 Aprilie 2019 | 15:56

PAVEL FILIP: Partidul Democrat s-a pronunțat și se pronunță contra anticipatelor, fiindcă așa un scenariu e rău pentru Moldova

Alegerile anticipate sunt posibile, dar nu sunt de dorit, în actualul context politic. Președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip, a declarat, într-un interviu acordat portalului Tribuna, că formațiunea din care face parte nu va provoca un scrutin anticipat. 

”Pentru ce să intrăm iar în campanie electorală și să revenim la alegeri? Campaniile sunt necesare pentru a spune ce ai făcut pentru cetățeni, pentru a afla de la ei ce mai poți face în continuare și pentru a le dovedi că ești de încredere. Noi am făcut deja asta. Este fără logică să pierdem timp reluând întregul proces”, se întreabă Pavel Filip.

În opiniia lui Pavel Filip, alegerile anticipate sunt un scenariu prost pentru Moldova și pot afecta economia țării.

”Partidul Democrat s-a pronunțat și se pronunță contra anticipatelor, fiindcă așa un scenariu e rău pentru Moldova. E rău pentru economie, e rău pentru proiectele sociale, e rău pentru stabilitatea generală a țării. Anticipatele nu ar face decât să întârzie adoptarea de măsuri sociale cerute și așteptate la nivelul societății, ar descuraja mediul de afaceri și investițiile, ar crea incertitudine în toate domeniile”, adeclarat prim-vicepreședijntele PDM.

Oficialul a mai spus că PDM este pregătit pentru orice varinată și că în urma alegerilor anticipate, dacă acestea vor avea loc, formaiujnea va obține mai multe mandate.

”Vreau să fie însă foarte clar că PDM este pregătit pentru orice variantă. Iar în caz de anticipate eu sunt sigur că vom câștiga chiar mai multe mandate de deputat, fiindcă le vom spune foarte clar oamenilor: fiți alături de cei care vor să facă ceva pentru țară, nu alături de cei care vor doar haos și instabilitate”, a declarat Filip.

Acesta a adăugat că eventualul scrutin anticipat ar trebui să se desfășoare așa cum au votat cetățenii țării la referendumul consultativ din 24 februarie.

”Mai mult, dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, ele trebuie să se desfășoare așa cum au votat cetățenii țării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică să fie aleși 61 de deputați, nu 101. Amintesc că aproximativ două treimi din alegători s-au pronunțat la referendum ”Pentru reducerea numărului de parlamentari”, a conchis Pavel Filip.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus