Timpul.md

Actualitate 4 Noiembrie 2019 | 09:02

Pavel Filip: „PDM câștigă alegerile locale, fiind partidul cu cel mai mare număr de primari”

 Liderul Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip își felicită membrii de partid, la scurt timp de la încheierea turului II de scrutin. Democratul afirmă că în aceste alegeri, partidul din care face parte a reușit să acumuleze cel mai mare număr de primari în localitățile din țară.

 „PDM câștigă alegerile locale, fiind partidul cu cel mai mare număr de primari! Rezultatele de până acum ne arată că avem 262 de primari. Mulțumesc celor care au avut încredere în noi și în candidații PDM”, se arată mulțumit Pavel Filip într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Este de menționat că în turul I de scrutin democrații au înregistrat victorii în 191 de localități, iar după calculele preliminare, numărul primarilor din partea PD s-ar mări cu încă 71 de candidați aleși.

Totodată, menționăm că la 20 octombrie în raioanele din întreaga țară au fost aleşi 515 de primari din primul tur de scrutin, conform datelor oferite de Comisia Electorală Centrală (CEC). Din acest total, 191 de mandate au fost obținute de PD, fiind urmaţi de PSRM care au câştigat 124 de primării. Blocul ACUM a obţinut 82 de funcţii de primar.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus