Timpul.md

Actualitate 5 Iunie 2018 | 16:08

Pavel Filip: Stabilirea prețurilor la carburanți sau energie electrică trebuie să fie un proces pe înțelesul tuturor

Premierul Pavel Filip susține că stabilirea prețurilor la carburanți sau energie electrică trebuie să fie nu doar un proces transparent, dar și pe înțelesul tuturor cetățenilor. Șeful Guvernului a mai declarat astăzi, la ședința Cabinetului de Miniștri, că metodologiile aplicate de ANRE la stabilirea acestor tarife trebuie să fie publice.

”Vreau să aducem o claritate în ceea ce ține de stabilirea prețurilor la carburanți sau energie. Trebuie mai multă transparență, să fie publice metodologiile de stabilire a prețurilor și chiar cetățenii să poată face calculele. De asemenea, trebuie să avem o expertiză temeinică de la Ministerul Economiei”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că, recent, la solicitarea premierului Pavel Filip, conducerea ANRE a dispus suspendarea ultimei decizii privind majorarea prețurilor la carburanți, adoptată în data de 29 mai.

De asemenea, premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Economiei să vină cu propuneri pentru a îmbunătăți legislația astfel încât procesul de fixare a prețurilor să fie mai transparent.

Totodată, șeful Guvernului s-a referit la cazul unui taximetrist, amendat de poliție pentru că avea pe mașină un abțibild contra majorării prețurilor carburanților și a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să ia măsuri în acest caz.

„Nimeni nu a anulat libertatea de exprimare în R. Moldova”, a declarat premierul, adăugând că Guvernul depune eforturi pentru a reforma poliția.
 
Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus