Actualitate

PCRM l-ar putea vota pe Lupu in schimbul functie de spicher

Potrivit unor surse confidentiale, Partidul Comunistilor si-a elaborat luni, in cadrul unor discutii inchise, oferta pentru constituirea unei coalitii de centru-stanga si principiile in baza carora ar putea vota un sef de stat si debloca astfel criza politica moldoveana. PCRM a decis ca nu va sustine in niciun fel de conditii candidatura presedintelui PD, Marian Lupu, pentru functia de sef de stat, in situatia in care acesta va fi inaintat din partea Aliantei pentru Integrare Europeana.

„Si Papa de la Roma sa ne roage, ca tot nu-l vom vota in calitate de candidat al partidelor liberale din Parlament”, au declarat comunistii, sugerand ca vor ignora eventualele solicitari ale Occidentului de a-l sustine pe Lupu pentru presedintie. Insa ei l-ar putea vota pe Lupu presedinte, daca acesta va fi inaintat candidat din partea „unei largi coalitii de centru-stanga”, din care sa faca parte atat partidele parlamentare – PCRM si PD -, cat si formatiunile extraparlamentare de centru-stanga. Lupu ar deveni astfel „un candidat cvasinational” si ar putea ajunge presedinte.
Surse politice au declarat pentru NewsIn ca, in schimbul sustinerii lui Marian Lupu, comunistii isi doresc votarea lui Vladimir Voronin in calitate de presedinte al Parlamentului. Ulterior, functiile din Guvern vor putea fi partajate in cadrul unor negocieri, dar comunistii sunt gata sa garanteze PD-ului lui Marian Lupu mai multe portofolii decat ar putea obtine in cadrul unei coalitii liberal-democrate.

Dupa NewsIn
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *