Timpul.md

Social 5 Februarie 2013 | 11:44

PCRM se menține pe poziții, iar încrederea în Dorin Chirtoacă crește

Dorin Chirtoacă este politicianul cu cea mai mare încredere din partea cetățenilor, potrivit ultimului sondaj de opinie realizat de către Centrul de Cercetare Sociologică ( CCSM) și Institutul Dezvoltării Economice și al Politicilor Europene. 

În afară de edilul capitalei, care a acumulat circa 38 la sută, în top au mai intrat și Vlad Filat, cu aproximativ 37% de încredere din partea cetățenilor, iar Vladimir Voronin a acumulat 34 la sută. În timp ce în fruntea topului neîncrederii se situează V. Plahotniuc, Igor Dodon și Mihai Ghimpu.
Conform participanților la sondaj, V. Voronin, V. Filat și D. Chirtoacă ar fi liderii care ar putea scoate țara din criză, iar corupția este asociată cu personalități politice precum: V. Filat, care a adunat 19%, V. Plahotniuc cu 13% și M. Lupu cu 7%.

Dacă alegerile vor avea loc săptămâna viitoare, atunci 31% de respondenți ar vota pentru PCRM, pentru PLDM ar vota 26, 5%, Partidul Liberal ar acumula aproximativ 15% din totalul de voturi, iar pentru PD și-ar da votul 12, 6 % din respondenți. Totodată, s-a micșorat și numărul persoanelor indecise, care la moment nu depășește mai mult de 13%.

Potrivit raportului de cercetare, partidele care se află mai aproape de oameni ar fi: PCRM cu 36%, urmat de PLDM cu 28% și PL cu 20%.

La fel, participanții sondajului de opinie l-au considerat pe Dorin Chirtoacă drept cel mai cinstit politician cu 12%, urmat de V. Voronin cu 10% și M. Ghimpu cu 8%. Totodată, încrederea în biserică rămâne pe poziții, de 80 la sută, în timp ce încrederea în instituțiile mass-media și primăriile locale a scăzut ușor.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus