Actualitate

PCRM si PPCD repeta scenariul din Consiliul municipal Chisinau

Vineri, politia a sigilat usile de la birourile presedintelui raionului Hancesti, la doi vicepresedinti si doi sefi de directii suspendati din functie saptamana trecuta de catre coalitia ros-oranj din cadrul Consiliului raional.

Anatol Chetraru, presedintele raionului, ne-a spus ca acest lucru s-a intamplat in timp ce el se afla la o conferinta de presa la Chisinau. Cand s-a intors, i s-a spus ca nu mai are dreptul sa intre in birou. Unul din cei doi sefi de directie suspendati din functie sustine ca i s-a spus ca va fi repus in functie daca accepta sa treaca de partea comunistilor.

Coalitia democrata din Consiliul raional Hancesti s-a destramat dupa ce, saptamana trecuta, consilierii pepecedisti si comunisti au votat pentru suspendarea din functie a conducerii democrate a raionului. Noua coalitie l-a desemnat ca executor interimar al atributiilor de presedinte al raionului Hancesti pe vicepresedintele Igor ?urcanu, reprezentant al PPCD.

Anatol Chetraru a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca decizia consilierilor PPCD si PCRM este ilegala, deoarece a fost adoptata in cadrul unei sedinte extraordinare pe care o putea convoca doar el in calitatea sa de presedinte si a fost adoptata cu votul a 18 din 33 consilieri, minimumul necesar fiind de 24 de voturi.
„Este o tentativa de a dezorienta electoratul din raionul Hancesti in ajunul alegerilor parlamentare si de a folosi situatia creata in scopuri politice", a spus el.
Consilierii democrati si unii responsabili din aparatul Consiliului raional declara ca aceste decizii sunt lipsite de putere juridica. Ei considera ca guvernarea comunista a comandat acest abuz pentru a destabiliza administratia tocmai in ajunul alegerilor parlamentare. Se spune ca autorii haosului de la Hancesti sunt candidatii de pe lista PCRM Anatolii Zagorodnai si Lidia Lupu, si pepecedistul Iurie Rosca.

La Hancesti se repeta intocmai scenariul din Consiliului municipiului Chisinau, cand prin voturile coalitiei ros-oranj a fost demis din functie presedintele CMC, Mihai Ghimpu, iar in locul lui a fost ales Eduard Musuc, in prezent membru al Partidului Comunistilor. Atunci, primaria capitalei a fost impanzita de politisti care au sigilat usile la mai multe birouri, interzicandu-le sa ia de acolo chiar si lucrurile personale.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *