Timpul.md

Actualitate 16 Aprilie 2020 | 07:20

PDM anunță că a discutat cu PSRM despre rectificarea bugetului și dezbaterea prevederilor din Legea nr. 56

Decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţional proiectul de lege pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, rectificările care urmează a fi operate la bugetul statului, dar şi situaţia din ţară şi măsurile luate de autorităţi în contextul luptei împotriva COVID-19 au fost principalele subiecte discutate miercuri, 15 aprilie, pe platforma Consiliului coaliţiei de guvernare, de către reprezentanţii PDM şi cei ai PSRM, anunță democrații prin intermediul unui comunicat de presă.

„S-a convenit ca rectificările la buget, impozitarea cu 50% a taxei de 9 euro pe care o plăteşte fiecare pasager la aeroport, scăderea cotei TVA pentru HoReCa, facilitarea accesului producătorilor autohtoni în magazinele duty-free să fie aprobate în şedinţă de Parlament. Totodată, s-a decis ca amânarea cu 1 an a termenului în care produsele de tutun pot fi expuse şi majorarea taxelor pentru industria extractivă să fie revăzute parţial’’, transmite PDM.

Democrații mai scriu că a fost luată decizia privind amânarea cu 1 an a termenului în care produsele de tutun pot fi expuse şi majorarea taxelor pentru industria extractivă să fie revăzute parţial.

„Părţile au discutat şi despre necesităţile de echipamente de protecţie şi teste, asigurarea lucrătorilor medicali cu cele necesare, asistenţa externă oferită ţării noastre de partenerii externi, dar şi despre măsurile care urmează a fi întreprinse în contextul sărbătorilor de Paşte pentru protecţia populaţiei”, mai este menționat în comunicat.

https://www.zdg.md/ 
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus