Timpul.md

Moldova 8 Aprilie 2020 | 14:55

PDM lansează campania „Împreună pentru doctori”. Vor fi organizate mai multe acțiuni de susținere a lucrătorilor medicali

Partidul Democrat din Moldova lansează campania de colectare de fonduri și asistență pentru susținerea lucrătorilor medicali - „Împreună pentru doctori”.

În cadrul acesteia, vor fi organizate mai multe acțiuni în sprijinul eroilor în halate albe, celor care în vremurile grele de astăzi se află în prima linie de luptă cu pandemia: doctori, asistente medicale, infirmiere.

Astfel, începând cu ziua de astăzi, echipa PDM va organiza mai multe acțiuni de susținere a lucrătorilor medicali:

Va colecta și asigura cu echipamente și dispozitive de protecție (măști, halate, salopete etc) asistenții medicali și medicii de familie din sate, dar și spitalele raionale și municipale.

Va asigura aprovizionarea cu produse petroliere a mașinilor medicilor de familie din sate.

Va distribui pachete alimentare și alte ajutoare persoanelor antrenate în lupta împotriva COVID-19, dar și celor care nu au posibilitate să iasă din casă.
Tineretul Democrat va participa la acțiuni de voluntariat în susținerea lucrătorilor medicali.

Totodată, va fi lansată o linie telefonică de asistență pentru toți lucrătorii medicali care au nevoie de ajutor în această perioadă: pentru apeluri vocale apelați 022 278230 și pentru mesaje scrise Telegram, Viber, WhatsApp – 069636633.

Campania PDM este susținută de Fundația pentru Democrație și Progres, care prin intermediul platformei online sprijina.md va colecta fonduri pentru lucrătorii medicali și sistemul de sănătate din Republica Moldova.

Fiecare doritor se poate alătura campaniei PDM „Împreună pentru doctori". Donațiile de echipamente și dispozitive de protecție pot fi aduse la sediul PDM.

Amintim că, recent și Partidul Acțiune și Solidaritate a lansat o campanie de susținere a medicilor în contextul pandemiei de coronavirus.

http://www.realitatea.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus